Call of Cthulhu Sverige: Tjurmannen från Kungsskär

Bohusläng 1909

“Så vacker den är. Hornen! Hållningen!” Rutger Wrangel lyfte bronsstatyetten, varligt som vore den ett nyfött barn. Professor Cederblom sträckte fram handen för att röra vid objektet, men Rutger var inte redo att lämna den ifrån sig. “Försiktig. Den är bräcklig. Låt mig sköta det här.” Anna Wrangel hämtade en av de minsta lådorna, bäddad med träull. Rutget sänkte försiktigt ner Tjurmannen och strök med fingrarna över de krökta hornen. “Det här var värt all trassel med bondlurkarna”, sa han. “Mer än värt det.”

Stockholm 1926

Sjutton år har passerat sedan statyetten lyftes upp ur en megalitgrav på Bokenäset. Nu ska den äntligen visas upp för allmänheten och utredarna dras in i arbetet kring utställningen. Fynden väcker uppmärksamhet bland grupper både inom och utanför Sveriges gränser. Tjurstatyettens märkliga historia flätas med händelser i Ryssland under tsardömets sista dagar och med en många tusen år gammal konflikt. Utredarna får anledning att besöka både lantliga avkrokar och storstäder i sökandet efter sanningen om Tjurmannen.

This product is produced by Eloso Förlag AB and is priced at $24.00

CHECK IT OUT

This is an affiliate post