Fenix 5, 2020

Nyutgåvan av Mio, min Mio inspirerar så mycket en av Johan Egerkrans många fantastiska bilder ur boken pryder detta nummer av Fenix, och vi har intervjuat Johan om hans inställning till boken, Astrid Lindgrens författarskap och framtiden. I övrigt har vi spelmaterial till svenska spel som Call of Cthulhu Sverige, Chock: Åter från Graven, Eon, Ensamma Vargen, Sagospelet Äventyr och Ödesväktarna samt ett långt Elric-äventyr av Pete Nash (du kan ladda ner rollformulär till de förkonstruerade rollpersoner som ingår). Åsa Roos äventyr har en inbyggd regelmotor, där spelarna väljer vilken av tre olika sidor de företräder innan spelet drar igång. Du hittar också nyheter, recensioner och Birger Barbaren.

Nyheter i korthet
Daniel Lehtos spelnyheter – Mängder av sagospel och tillbehör före jul och nya projekt 2021.

Skräck – Vad vore bättre att njuta av under Halloween än denna läskiga bok?

Fria Ligan – Svenskt urban fantasyrollspel klart.

Ennies – Massor av nya släpp före jul.

Spiel 2020 – Årets Spiel des Jahres har utsetts.

Kartor på Väg -Sommerlund City Maps äntligen redo att skeppa och mer kommer!

Eloso Förlag -Senaste nytt om Call of Cthulhu Sverige och Chock.

Artiklar
Mio min Mio: Intervju med Johan Egerkrans – En älskad svensk klassiker har släppts i en helt ny utgåva full av stämningsfulla bilder av Johan Egerkrans, som kanske är mest känd för sina texter och bilder om Nordiska Väsen och en del annat. Intervjuns fokus handlar om Johans syn på att illustrera Astrid Lindgrens Mio min Mio.

100 nätter i tsarinnans tjänst: Äventyr med inbyggda regler – Åsa Roos har skrivit detta äventyr som utspelar sig i en alternativ verklighet. Sverige vann slaget vid Poltava och magisk eter har haft stora konsekvenser. I denna magiska dystopi utspelar sig har en mordkomplott stora konsekvenser för framtiden. Spelarna väljer vilken sida de vill spela: spioner, säkerhetspoliser eller suffragetter. Ett poängsystem följer med genom äventyret så att upplösningen beror helt på deras agerande under spelets gång..

100 Magnamundmöten: Äventyrsuppslag till Ensamma Vargen – August Hahns äventyrsuppslag till Ensamma Vargen känns både unikt för spelet och som klassisk fantasy. Olle Sahlin har översatt texten.

Löjtnant Ripas memoarer: En artikel till Call of Cthulhu Sverige– Denna artikel till det klassiskt skräckspel som nu finns i en genomarbetad svensk tappning rymmer även en hyllning till Henrik Ripa.

100 böcker du måste läsa innan inkvisitionen: Artikel till Eon– – Vad kan man hitta i klosterbibliotek och i de lärdas boksamlingar? Här hittar du 100 titlar, vad de handlar om, möjlig effekt och pris..

Bockfolk: En artikel till Chock: – Åter från graven – Enligt vissa folksägner har bockens folk med Djävulen att göra, men gamle bockfot fanns långt innan kristendomen kom till Skandinavien. Deras närvaro känns av på många sätt, då de förekommer i många av de svenska landskapsvapnen.

Chokladtjuven: Ett äventyr till Ödesväktarna– En avfälling från Vävargillet; någon som anförtrotts med gillets hemlig-heter och valt att själviskt ta dessa för sig själv och fly, måste nu hittas och återbördas – eller oskadliggöras.

The debt of Nostalgia: A scenario set in Elric’s gameworld– The theme is very dark. It is set in Michael Morcock’s Young Kindoms. The amoral Lords of Chaos have gained the upper hand and the world is racing towards an apocalyptic end.
speltidningen.se/pdf/elric.pdf

Achernaé den vise: En artikel till Eon – Denna sluga jätte presenteras ihop med flera äventyrsuppslag om hur han bäst sätts i spel.

Fenix junior: Jakten på den försvunna skattkistan – 10 sidors saga till Sagospelet Äventyr. Magnus Seter har skrivit detta äventyr. Det som först är en skattjakt förvandlas till ett lopp mot tiden för att stoppa trollkarlen Hurgalurgas elaka plan.

Butiksguiden

Recensioner
Faces of Thedas
Kopparhavets hjältar
Tan-Tan Caravan
Sherlock Holmes: The Baker Street Irregulars
Project L
Bermuda Pirates
Quest for Eldorado
Dobble 360
Flyin’ Goblins
Dragonmarket
Megacity Oceania
Journeys in Middle Earth: Shadowed Paths
Dragoon
City Blox
Orléans Stories
Cosmic Encounter Duel
Ishtar: Gardens of Babylon
Ankh’or
Unlock: Timeless Adventures
Keyforge: Mass Mutation

Birger Barbaren
Barbaren Griper in
Birger Barbaren sätter bo
Birger Barbaren of the Apes

This product is priced at $6.99

CHECK IT OUT

This is an affiliate post